Sök
  • RättHudvård

Topp fem bästa hudkrämerna

Uppdaterad: 30 sep 2020

Innehåller reklam genom annonslänkar för MEDS

Huden kan lätt bli torr, irriterad och fnasig, framförallt under vintern. Att hitta rätt bland alla hudvårdsprodukter är inte lätt. Därför har vi gjort jobbet åt dig och sammanställt dem i en enkel topp fem lista. Här kan du hitta de bästa hudkrämerna på marknaden som återfuktar torr hud även året runt.

Sittande kvinna applicerar vit hudkräm/lotion på torra smalbenet

Nr.1 Canoderm, ACO - Vinnaren som stärker huden

Canoderm pump aco karbamid

Hudkrämen canoderm från aco är den kräm som flest läkare i Sverige skriver ut till personer med torr och problematisk hud. Krämen innehåller kroppens naturliga fuktbindare karbamid, vilket minskar torrhet och klåda. Aco´s produkt har en bevisad effekt på att bygga upp hudbarriären och minska dagar med eksem. Krämen kommer i flera smidig förpackningar, både tuben till väskan och pumpen till barrummet. Kan ge en svidande känsla till en början pågrund av karbamid, detta betyder bara att huden behöver mer återfuktning.


Positivt

+ Bygger upp din hudbarriär

+ Minskar torrhet och klåda

+ Lämnar en återfuktande känsla

+ Minskar dagar med eksem

+ Bevisad förbättring i kliniska studier


Negativt

Kan svida i börjar för vissa

Läs mer och köp här 

Nr 2. Miniderm, Aco - Mjukgör och passar hela familjen

Mididerm aco pump

Miniderm från Aco är mild och skonsam mot huden då den är speciellt utvecklad för barn men passa både unga som gamla, en perfekt kräm för hela familjen. Lätt att applicera utan att den klasser och sjunker fort in i huden. Miniderm innehåller 20% glycerol. Glycerol återfuktar och förbättrar effektivt torr och fnasig hud samt bygger upp hudbarriären genom att binda fukt till den. Miniderm kommer i flera olika och smidiga förpackningar likt vinnaren i denna topplista.

Fördelar

+ Lätt applicerad och kladdar inte

+ Återfuktar effektivt torr och fnasig hud

+ Flera olika smidiga förpackningar

+ Mild och skonsam

+ Hela familjen kan använda den

Nackdelar

Inga nackdelar


Läs mer och köp här

Nr 3. Moisturizing lotion, Cetaphil - Passar både ansikte och kropp


Cetaphil Moisturizing Lotion pump face and body

Cetaphils lotion passar både torr och känslig hy då den är utvecklad för att vara mild och skonsam och är doftfri. Den täpper heller till porerna som får andas och upplevs inte som fet vid applicering och passar därför att användas över hela kroppen. Cetaphils Moisturizing lotion innehåller ämnen som skyddar och bevarar huden naturliga fuktbalans, tillexemepl vitamin E och B5. Den bör användas efter dusch och återfuktar i upp till 4 dagar.


Positivt

+ Täpper inte till porerna

+ Stäker huden och motverkar torrhet

+ Lång och effektiv återfuktning

+ Kan användas över hela kroppen


Negativt

Kommer bara i pump

Läs mer och köp här

Nr 4. Clinic cream, Decubal - Perfekt för punktbehandling

Decubal basic original clinic cream tub

Clinic cream från decubal har en hög fetthalt på 38% som gör den perfekt för att användas som punktbehandling för extremt torra fläckar eller områden. Den passar även för att blanda ut i en mindre fet lotion när du känner dig extra torr. Den höga fetthalten kommer från Lanolin och glycerin som liknar vårt naturliga talg och binder effektivt fukt till huden och gör den mjuk och smidig igen. Decubal är en skonsam kräm och innehåller inga färgämnen, parfym eller parabener (konserveringsmedel), den rekomenderas av Astma- och Allergiförbundet.

Positivt

+ Binder fukt för att stärka hudbarriären

+ Hög fetthalt för punktbehandling/bland ut

+ Rekommenderas av Astma & Allergiförbundet

+ Använder naturliga ämnen

+ Kan användas både på kropp och ansikte

Negativt

Kan upplevas som för fet

Läs mer och köp här

Nr 5. Body Lotion Rich, Aco

Body Lotion Rich lätt parfymerad aco 48H moisturisation

Body Lotion Rich är en extra rik kroppslotion från Aco. Den består av deras specialutvecklad formula Triple Moist Complex som innehåller tre komponenter som verkar tillsammans för att återfukta och göra huden len och mjuk. Lotionen innehåller också sheasmör som stärker hudbarriären och lindrar irriterad och torr hud. Aco´s lotion passar torr hud och känslig hud och finns både som parfymfri och lätt parfymerad vilket är ett stort plus. Den går lätt in i huden utan att kladda och återfuktar länge och finns både i 400 ml pump och 200 ml tub.


Positivt

+ Innehåller flera aktiva ämnen som vårdar och mjukgör

+ Går lätt in och kladdar inte

+ Finns i både lätt parfymerad och parfymfri

+ Finns i olika förpackningar

Negativt

Lite blöt i konsistensen

Läs mer och köp här 

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla