Sök
  • RättHudvård

Bli av med torr och mjällig hårbotten

Uppdaterad: 2 jul 2020

Innehåller reklam genom annonslänkar för apoteket

De flesta får någon gång torr och flagnade hårbotten. Den största anledningen är att det är svårt att se hur din hårbotten mår, av naturliga skäl. Detta tillsammans med att det är svårt att återfukta den och därför går ofta torr hårbotten lätt över till mjäll/börjar flagna.

Hur blir man av med mjäll?

1. Byt schampo

Schampo kan torka ur hårbotten även fast de sägs vara skonsamma och vårdande. Byt därför schampo och balsam till någon utvecklat just för torr hårbotten. Här hittar du ett omtyckt schampoo och balsam för torr hårbotten!


2. Återfukta med det du har hemma

Försök att ge hårbotten fett innan du duschar. Kokosolja funkar bra eller någon annan olja. Smörj in hårbotten 20 minuter innan dusch och skölj ur tills håret är fritt från fett. Det går annars bra att sova med det, var dock försiktig så inte det blir fettfläckar på lakanen. Det finns produkter du kan använda efter duschen som inte blir lika fett i håret, exempel på det hittar du här.


3. Undvik detta!

Försök i största möjliga mån att var skonsam mot hårbotten. Exempelvis kan du undvika att tvätta håret med varmt vatten som löser upp det naturliga fettet. Torka inte håret för hårt med handduken, lika gäller att inte torka håret för varmt med hårfönen, utan låt det helst självtorka. Om din kam eller borste river i hårbotten eller är vass se till att byt ut den. Undvik att färga håret, permanenta det och att använda plattången

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

OM OSS

Vi finns här för att hitta och rekommendera de bästa hudvårdsprodukterna på marknaden, allt i en lättanvändlig hemsida.

  • Gray Facebook Ikon
  • Gray Twitter Ikon
  • Gray Instagram Ikon

Håll dig uppdaterad

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

© 2020 by Going Places.